maanantai 29. lokakuuta 2012

9. huivi: Dream Stripes

Pingottamaton Dream Stripes
Gjestal Maija 
(85% villaa, 15% polyamidia) 50g=n.130m
pitsipyöröpuikot 4mm/100cm
menekki sinistä 2 ja puoli kerää, lilaa 1 ja puoli
leveys 200cm, niskasta kärkeen 60cm
13 päivää (ke 17. - ma 29.10.)

Huivi on ihana! Siitä tuli valtava, paljon isompi kuin aiemmista. No, yltääpähän hyvin kaulan ympäri. Lisäykset jokaisen rivin alussa ja lopussa tuottivat hieman päänvaivaa, siksi valmistuminen kesti näin kauan. Oli hassua joutua toteamaan, kuinka selkärangassa peruskolmiohuivin kaava jo oli... Eihän nurjalla puolella kuulu tehdä langankiertoja!

Osasin vihdoin lukea ohjetta oikein, ja teinkin orjallisesti sen mukaan. Huivista tuli reilunkokoinen, mutta mieluummin liian iso kuin pieni! Ja jos lahjottavani eivät ihastu tähän, niin minä kyllä löydän tälle tilaa huivihyllystäni. Malli on todella kiva, kääriytyy paremmin kaulaan kuin suorakulmainen kolmio. Ehkä sitten joskus saan otettua parempia kuvia...


Eilen ostin kolme joululehteä, ja olikin todella vaikeaa vastustaa niiden lumoa ja keskittyä raitahuivin pitsiin. Halusin saada huivin jo valmiiksi, mutta jossain välissä oli pakko vilkaista mitä lehdistä löytyi.


En oikeastaan yhdistä turkoosia jouluun - olen enemmän "punavalkoperinteinen" - mutta ostinkin lehdet juttujen takia. En kaipaa kauheasti askarteluohjeita, vaan tarinoita ja tunnelmallisia kuvia, ja ainakin ensiselailulla kuvan alin lehti Kaikkien aikojen joulu ihastutti kovin. 

Jospa tällä viikolla malttaisin rauhoittua sen verran, että saisin kaikki lehdet selattua. Hassua, miten joskus iskee sellainen into, ettei malttaisi paikallaan pysyä. Jaksaisi siivota ja tehdä ruokaa, neuloa ja höpistä kaverin kanssa yhtä aikaa. Taitaa vain olla taas hetkellistä. Onneksi on ihanat lehdet odottamassa viltin alle kääriytymistä!

Edit. 14.12.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti